Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn

Algemene informatie over Avonturenpark Hellendoorn

In het Avonturenpark Hellendoorn beleeft u met het hele gezin een boel spannende avonturen! Dit attractiepark ligt bovenop een berg van het gezellige dorpje Hellendoorn in Overijssel. Zowel de allerkleinsten als de echte avonturiers beleven in ‘het Avonturenpark’ een dag om nooit te vergeten. Met meer dan 30 attracties, shows en speciale evenementen heeft dit park voor ieder wat wils.

Evenementen in Avonturenpark Hellendoorn

Het hele jaar door organiseert het park leuke, gezellige en spannende evenementen. In het voorjaar wordt het Avonturenpark Hellendoorn omgetoverd tot Spellendoorn. Het park staat dan (in de maanden april, mei en juni) in het teken van spellen, waarbij kinderen bijvoorbeeld gratis knikkers kunnen verzamelen. In de zomer wordt een Zinderende Zomeravond georganiseerd, waarbij het park tot maar liefst 22.00 uur open is en de avond wordt afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow.

De echte griezelaars moeten in het najaar absoluut een bezoekje brengen aan het spannende Heksendoorn. Het park wordt elk jaar overgenomen door heksen en andere griezelige figuren. Op twee avonden is het zelfs mogelijk om tot 20.45 in het park te blijven en extra te griezelen in het donker! Blijf op de hoogte van actuele data en nieuws over deze evenementen en volg Pretpark Hotels op Twitter of Facebook!

De attracties van Avonturenpark Hellendoorn

Met meer dan 30 attracties is er voor iedereen wel iets leuks te beleven! Avonturenpark Hellendoorn besteedt veel aandacht aan de allerkleinsten in Dreumesland, waar 7 attracties staan voor kinderen tot 120 cm. Hier beleven de kinderen spannende avonturen in onder andere de Draaimolen, het Avonturenrad of het Speelkasteel. Medewerkers die bij de attractie staan begeleiden uw kind hierbij.

Ook voor het hele gezin zijn er genoeg leuke attracties. Zelfs opa en oma zullen zich vermaken in het Junglemonster en zullen versteld staan van de bijzondere gebeurtenissen in Casa Magnetica. De echt stoere avonturiers vermaken zich in de aller coolste attracties. Je moet niet bang zijn om nat te worden wanneer je de spannende wachtrij van de langste wildwaterbaan van Nederland – de Sungai Kalimantan – binnenstapt. Ook moet je stalen zenuwen hebben wanneer je langzaam naar boven ratelt in de Tornado en de gele baan met de looping en heftige kurkentrekker voor je ziet.

De Tornado in Avonturenpark Hellendoorn

De Discovery Club is ook een echte aanrader voor mensen die wel van een avontuur houden. Hier ga je op een spannende wereldreis, langs voorwerpen die tot leven zijn gekomen en alleen jij kunt ze uitschakelen!

De shows in Avonturenpark Hellendoorn

In het park is altijd wel een bijzondere show bij te wonen. Het hele jaar door (in het weekend en tijdens schoolvakanties) zorgen Kareltje en Jasmijn in het Gouden Theater Paleis voor plezier voor de hele familie. Deze twee beste vriendjes beleven een boel spannende avonturen in Hotel 999. Jasmijn is de eigenaresse van dit hotel en Karel is een vrolijke kok die erg van slagroomtaarten houdt. Tijdens Heksendoorn wordt deze show niet alleen lachen en meedoen, maar ook griezelen geblazen!

In de zomer wordt het Avonturenpark Hellendoorn nog spannender dankzij de spectaculaire stuntshow Excalibur. Hier zorgen stoere ridders, magie, spectaculaire stunts en zwaardgevechten voor het ultieme avontuur. Deze show over het magische zwaard van Koning Arthur is gratis te bezoeken voor bezoekers van het park.

De faciliteiten van Avonturenpark Hellendoorn

Van al die avonturen krijg je natuurlijk honger. Gelukkig biedt het Avonturenpark Hellendoorn genoeg eetgelegenheden. Of u iets wilt halen bij de Candy Corner of Bella’s Smakbar, of uitgebreider wilt eten bij bijvoorbeeld Eethuis de Berghoeve, het is allemaal mogelijk.

Er is ook de mogelijkheid om rolstoelen te lenen. Bij de ingang kunt u deze met €1 (op dezelfde manier als een winkelkar) meenemen en na uw bezoek aan Avonturenpark Hellendoorn weer terug brengen. Ook zijn er voor rolstoelgebruikers aangepaste toiletten. In het park mogen honden, mits aangelijnd, mee naar binnen. Naast Avonturenpark Hellendoorn is een grote parkeerplaats aanwezig, waar u tegen betaling uw auto kunt parkeren.

De openingstijden van Avonturenpark Hellendoorn

In 2011 is Avonturenpark Hellendoorn open vanaf 22 april tot en met 30 oktober. Op sommige doordeweekse dagen in april, mei, september en oktober is het park gesloten.
Het park gaat ’s morgens om 10.00 uur open en de sluitingstijd varieert tussen 17.00 uur, 18.00 uur en 19.00 (behalve op de Zinderende Zomeravond en de twee ‘Griezelen in het donker’ avonden).

Overnachtingsmogelijkheden bij Avonturenpark Hellendoorn

Om het avontuur nog completer te maken is het mogelijk om in de buurt van Avonturenpark Hellendoorn te overnachten. Een overzicht van deze overnachtingsmogelijkheden vindt u op de Hotels bij Avonturenpark Hellendoorn pagina.